Gratis tips

Al mijn gratis artikelen zijn binnenkort ook te vinden op SoundCloud.

7 artikelen geschreven.

De I.N.Z.I.C.H.T. – Methode van Beleef.

De I.N.Z.I.C.H.T. – Methode van Beleef.

Coach of therapeut met paarden is een populair én vrij beroep. Dat betekent dat iedereen zichzelf deskundige met inzet van paarden kan noemen. Vanuit Beleef wordt een doordacht en onderbouwd traject aangeboden. In dit artikel leg ik je de methodische basis van de sessies uit, zodat jij je een beeld kunt vormen van de de werkwijze en kunt bepalen of dit bij jou past.

Lees meer

Ze liet anderen altijd voor gaan…

Ze liet anderen altijd voor gaan…

Als haar ogen de juiste plek gevonden hebben (brainspot), begint ze te huilen. “Het voelt alsof de druk om mijn keel toeneemt” zegt ze. Vanaf dan komen er golven van verdriet. Zo nu en dan deelt ze een herinnering die bij haar op komt met me, of een gedachte. Haar tranen komen van ‘diep’ en de emotie erachter voelt intens.

Lees meer

De gouden tip bij het maken van lastige keuzes.

De gouden tip bij het maken van lastige keuzes.

Ken je dat? Je wilt een besluit nemen over iets, maar je blijft maar wikken en wegen… Je hebt alle ‘voors’ en ’tegens’ al zoveel keer bedacht, maar je weet gewoon niet echt zeker waar je nou goed aan doet… … Wat nou het beste is… … Inmiddels blijft het je maar bezighouden en dat piekeren kost super veel energie, maar levert je niks op! Je gedachten draaien in rondjes. 

Lees meer

Controle over je controle-behoefte?!

Controle over je controle-behoefte?!

Vandaag vier ik dat Nanu (paard) z’n wintervacht kwijt is! Wat een worsteling is het loslaten van zijn haren ieder voorjaar weer voor hem. Weken en weken verliest hij dikke plukken dof haar, z’n vacht ziet er ‘mat’ en ongezond uit, op sommige plekken krijgt hij zelfs kale plekken. Ieder jaar twijfel ik of ik niet toch de dierenarts moet laten komen. Het duurt lang, hij heeft veel minder energie en ik vraag me af of hij toch niet ook iets anders onder de leden heeft. Het blijkt ieder jaar puur het verharen te zijn. Loslaten is niet echt zijn ding, lijkt het…

Lees meer

Vind jij paarden stiekem nogal indrukwekkend?

Vind jij paarden stiekem nogal indrukwekkend?

Paarden reageren op wat je voelt of op hoe jij je voelt. In het wild zijn paarden voor hun ‘overleving’ afhankelijk van het feilloos aanvoelen van hun kuddegenoten. Zo weten ze of het veilig is of niet, of ze rustig kunnen grazen of op de vlucht moeten. Dit oerinstinct werkt voor paarden precies hetzelfde in contact met mensen. Het is voor hen een natuurlijke manier om contact te maken.

Lees meer

Relax! Ik ben géén paardenfluisteraar.

Relax! Ik ben géén paardenfluisteraar.

Iedereen die bij mij een traject met de paarden doet, ontmoet op enig moment mijn paarden voor de eerste keer. Die eerste afspraak is altijd verschrikkelijk spannend. Naast dat het de eerste afspraak best lastig is om de locatie te vinden, hebben mijn klanten over het algemeen allemaal stress om niet te laat te komen. Vervolgens staat ze een afspraak in het verschiet waarvan ze nog niet goed weten wat ze ervan moeten verwachten.

Lees meer

De waarde van jouw ‘Zwarte Bladzijden’!

De waarde van jouw ‘Zwarte Bladzijden’!

Ik geloof dat je precies de juiste dingen hebt meegemaakt die nodig zijn om jouw toekomstdromen te realiseren. Dat je nu op precies de juiste plek en precies het juiste moment bent, zoals het bedoeld is. Alles wat gebeurd is moest gebeuren om jouw de ervaringen te laten hebben die je nodig hebt om te kunnen benutten bij het realiseren van jouw dromen.

Lees meer