Volwassenen

Van Hoofd naar Hart

Op zich heb je het prima voor elkaar. Je bent succesvol in het werk dat je doet en zowel thuis als in je sociale leven loopt het allemaal wel. Stilstaan bij hoe het werkelijk met je gaat, doe je liever niet. Je bent goed in het klein maken van de dingen die jou bezig houden; gedachtes en uitspraken als ‘het valt wel mee’ en ‘anderen hebben het erger dan ik’ passen bij jou. Je bent een ster in het ontwijken van gesprekken die over jou gaan. Je trekt je op dergelijke momenten innerlijk terug en gaat over op afleiding door het gesprek een andere kant op te leiden. Je beschermt jezelf door het over bepaalde onderwerpen gewoon niet te hebben, je aan te passen en zo veel mogelijk controle te houden.
Je harde werken en aandacht voor anderen zijn kwaliteiten die gewaardeerd worden, maar die ook maken dat je niet met jezelf bezig hoeft te zijn. Van buitenaf bekeken, heb je het allemaal best op orde, maar er is een groot verschil tussen jouw buitenkant en hoe jij je van binnen voelt.

Je bent vooral op zoek naar hoe je de dingen zo kunt doen dat het fijn is voor anderen, zonder daarin jezelf ‘over te slaan’.

Je bent iemand die veel ‘in zijn hoofd’ zit. Als je stilstaat bij hoe het met jou gaat voel jij je vaak voornamelijk moe. Je voelt je vaak alleen staan en kan maar moeilijk ontspannen en genieten. Je vraagt je af of het er allemaal wel toe doet en waar je het eigenlijk allemaal voor doet. Het is gemakkelijker om je op de buitenwereld te richten, dan op jezelf. Je bent vrijwel altijd alert en gespannen en houdt graag de controle. In combinatie met je onrustige hoofd, heb je ’s avonds vaak moeite met in slaap vallen.

Al met al put het je uit en ervaar je zelden (of eigenlijk nooit) voldoening van je harde werken.
Eigenlijk verlang je naar een echte verbinding. Je niet langer anders dan de anderen te voelen. Je wilt gezien, gehoord en geaccepteerd worden met al je onzekerheden en kwetsbaarheden. Je zou willen uiten hoe het werkelijk met je gaat, zonder te overdrijven en zonder je in te moeten houden. Je zou vertrouwen willen ervaren in het contact met anderen. Je kunnen inleven in de gevoelens van anderen, zonder het gevoel te hebben de ander te moeten ‘redden’.

Voor inzicht in dergelijke diepgewortelde patronen, biedt Beleef een coach- & therapietraject van een half jaar. De eerste drie maanden heb je eens per twee weken een sessie met de paarden, de tweede helft van het traject is ‘op maat’, waarin jij de frequentie bepaalt. De sessies met de paarden bij Beleef zijn aan de hand van 7 elementen die leiden tot I.N.Z.I.C.H.T. Dit is een holistische en fenomenologische methode die je begeleid van je hoofd naar je hart en de ervaringen bij de paarden terugvertaalt naar je dagelijks leven. We benutten niet alleen je intellect, maar maken gebruik van alle informatie uit jouw systeem. Mensen zijn tenslotte geen hoofd op pootjes, maar hebben een heel lichaam tot hun beschikking.

Wil je waar je last van hebt, vooral zelf oplossen? Jij kent jezelf ten slotte beter dan wie dan ook.

Juist in de lichamelijke sensaties is de informatie te vinden die je helpt om verbinding te maken met alles in jou, zodat je volledig in contact kunt komen met jezelf en anderen. Je leert je eigen ervaringen te erkennen, te herkennen en serieus te nemen, waardoor jij je bewust wordt van je eigen behoeftes. Je krijgt inzicht in je automatische beschermende-, vermijdende- en afleidingspatronen, om hier een bewuste keuze in te kunnen maken. Je hoeft niets ‘af te leren’, alles wat jij jezelf eigen gemaakt hebt in je leven, heeft een belangrijke functie. Anders had je het je niet eigen gemaakt. Alles wat je nu doet is belangrijk en waardevol. Wanneer jij je bewust bent van hoe je op dit moment in contact bent met jezelf en anderen, ontstaat er zicht op jouw ontwikkelingsmogelijkheden. Je leert voelen wat ‘van jou’ is en wat ‘van de ander’, waardoor je werkelijk verantwoordelijkheid voor jezelf kunt nemen.

De investering voor het halfjaar traject is €2300,- BTW vrij.

Voorafgaand aan dit traject, boek je eerst een losse sessie van €95,-.
In deze sessie ontmoet je mij en de paarden op onze locatie, waardoor jij kunt bepalen of dit de plek is waar je dit proces aan wilt gaan.
In onze eerste afspraak vertel je mij wat jouw specifieke verlangen is om dit traject aan te willen gaan.
Ik leg je de opbouw van de sessies uit, zodat je een goed beeld krijgt bij wat we doen en waarom. Op basis hiervan, laat je mij weten of je verder wilt gaan of niet.

Mijn naam is Renate Rijnaarts, sinds 2000 werkzaam in de hulpverlening en sinds 2014 eigenaar van Beleef ~ Inzicht met paarden. Ik vind het fantastisch om buiten, samen met mijn paarden, sessies te faciliteren waarin mensen inzicht krijgen hun blokkades, zodat zij zichzelf gaan waarderen voor wie ze werkelijk zijn en zich veilig en vrij kunnen voelen in contact met anderen.

Recencies

Beleving van anderen

In contact met het paard werd ik direct geconfronteerd met bepaalde patronen. De focus ligt niet op de oorzaak, maar op het uitzoeken en opnieuw beleven welk patroon wel voor mij werkt en iets oplevert. Hierdoor is de verandering geactiveerd vanuit mijzelf en merk ik in het dagelijkse leven een andere manier van denken en direct resultaat. Het geeft mij energie en verlichting. Renate coacht op een neutrale en ontspannen manier, waardoor je zelf tot de ontdekking komt wat helpend is en wat juist niet.

Ellen, 32 jaar – Senior jeugdzorgwerker

Wederom blijf ik het bijzonder vinden wat het gedrag van een paard zegt over jezelf.

Als ik het voor mezelf samenvat in een paar steekwoorden dan is het Puur, oprecht, confronterend, het paard heeft geen vooroordelen en het is heel erg effectief.

Met behulp van Renate en haar paarden heb ik de rust in mezelf weer terug gevonden en daar profiteer ik elke dag weer opnieuw van.

Marloes, 32 jaar – Financieel Adviseur

Op Jezelf Vertrouwen is een kwestie van D. U. R. V. E. N!

Download gratis en vrijblijvend bijna 20 pagina’s aan waardevolle informatie over ‘meer zelfvertrouwen’.