Jongeren

Ervaar wat wél werkt!

Je hebt al zo veel gepraat over wat er niet goed gaat en wat je anders zou moeten doen, je bent er moe van. Waarschijnlijk bedoelen ze het allemaal heel goed met hun tips en advies, maar het helpt niet. Je ‘weet’ wel dat je het anders moet aanpakken, maar het lukt toch niet.

Ze zeggen dat je weinig zelfvertrouwen hebt. Misschien is dat zo, maar dat is niet zo gek als je je steeds voorneemt om het anders te gaan doen en het iedere keer niet lukt.

Wéér een gesprek, wéér het gevoel dat je op je kop krijgt, terwijl je toch echt zo je best deed.

Ergens moet er wel iets veranderen, want zo gaat het niet langer.

Een fijne plek

Je hebt problemen op school en misschien ook wel thuis. Als het zo doorgaat, worden je problemen alleen maar groter. Misschien kun je dan deze school niet afmaken of niet blijven wonen waar je nu woont…

Hoe zou het zijn, als je een plek had waar je eens per week of eens per twee weken heen kon? Een plek buiten… Met paarden.. Met iemand die in jouw team zit… Iemand die aan jouw kant staat. Iemand die snapt dat jij zo ontzettend je best doet en die met je meedenkt zodat jij zelf oplossingen kunt bedenken die wél helpen.

Waar je mag vertellen of gewoon lekker niks mag zeggen. Waar we samen voor de paarden zorgen terwijl jij vertelt waar je last van hebt of wat er juist super fijn was.

Samen met de paarden kunnen we oefenen wat in het echt, met mensen, nog niet lukt.

Kom een keer bij ons kijken, dan kun je zelf ervaren of dit is wat bij jou past!

En je mag het gewoon zeggen als je het toch niks vindt. Ik vind het belangrijk dat jij iets vindt, wat bij jou past. Als dat niet bij ons is, is dat helemaal prima.

Je kunt me appen voor een afspraak om kennis te komen maken.

Mijn verhaal

Toen ik zelf 17 jaar was, ging het niet goed met mij. Ik voelde mij behoorlijk ongelukkig. Mijn ouders zochten via de huisarts hulp voor mij en zo kwam ik bij een man terecht om mee te praten. Ik vond die man verschrikkelijk. Op zich deed hij niets verkeerd hoor en hij was waarschijnlijk ook prima in zijn vak, maar ik zag het echt niet zitten om lief en leed met hem te delen. Hij stelde stomme vragen, maakte domme grapjes, zag er raar uit en ik voelde mij daar totaal niet op mijn plek. Ik geloof dat ik er maar iets van twee keer geweest ben en er toen niet meer heen hoefde.

Gelukkig kwam het alsnog vrij snel ‘goed’ met mij, maar ik denk dat ik door die ervaring uiteindelijk zelf in de jeugdzorg ben gaan werken. Ik wilde het anders doen.

Vanaf 2000 heb ik in de ‘gewone’ jeugdzorg gewerkt. Ik heb ‘gesloten’ gewerkt, trainingen gegeven en op groepen gewerkt waar ze behandeling boden aan jongeren met gedragsproblemen. Op zich vond ik mijn werk leuk, maar het ‘praten over’ en ‘in kantoortjes zitten’, ging mij steeds meer tegenstaan.

Ervaren wat werkt

Jongeren kunnen vaak prima vertellen wat ze zouden moeten doen, maar de oplossingen die in de boekjes staan, passen niet bij iedereen.

Ik wilde leren hoe je iets kon DOEN. Zodat jongeren konden ‘ervaren’ wat voor hen wél werkt!

Na een lange zoektocht, kwam ik uit bij Equine Assisted Coaching & Therapy, Coaching & Therapei met paarden in het Nederlands.

Vanaf 2013 heb ik opleidingen gevolgd om te leren hoe het werken met paarden helpt bij inzicht krijgen in jezelf om oplossingen te vinden die echt bij jou passen. Alleen al het volgen van die opleidingen heeft mijzelf zoveel geleerd!

Dit was voor mij het missende puzzelstukje!

In mijn eigen praktijk Beleef ~ Inzicht met Paarden bied ik mensen een plek waar ze zich fijn kunnen voelen.

Door bewustwording van wat je ervaart, kom je tot zelfinzicht dat leidt tot passende, eigen oplossingen.

In mijn eigen praktijk werk ik op de meest fijne plek voor mijzelf, bij mijn eigen twee paarden. Doe ik waarvan ik het meest overtuigd ben dat werkt en zie ik mensen in bizar korte tijd, ontzettend grote en mooie ontwikkelingen doormaken!

Recencies

Beleving van anderen

In contact met het paard werd ik direct geconfronteerd met bepaalde patronen. De focus ligt niet op de oorzaak, maar op het uitzoeken en opnieuw beleven welk patroon wel voor mij werkt en iets oplevert. Hierdoor is de verandering geactiveerd vanuit mijzelf en merk ik in het dagelijkse leven een andere manier van denken en direct resultaat. Het geeft mij energie en verlichting. Renate werkt op een neutrale en ontspannen manier, waardoor je zelf tot de ontdekking komt wat helpend is en wat juist niet.

Ellen, 32 jaar – Senior jeugdzorgwerker

Op een rij

Paardencoaching

  • Buiten met paarden
  • Iemand die in jouw team zit
  • Oefenen wat in het echt nog lastig is
  • Ervaren wat bij je past
  • Je eigen oplossingen
  • Soms praten, soms niet

Op Jezelf Vertrouwen is een kwestie van D. U. R. V. E. N!

Download gratis en vrijblijvend bijna 20 pagina’s aan waardevolle informatie over ‘meer zelfvertrouwen’.